Arhiepiscopia Armeana

Întâlnirea Preasfințitului Episcop Datev Hagopian cu Patriarhul Bulgariei, Preafericitul Daniil

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe data de 12 septembrie 2024, Preafericitul Părinte Patriarh Daniil, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare și Mitropolit al Sofiei, l-a primit la Palatul Patriarhal din Sofia pe Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiilor Armene din România și Bulgaria.

Preasfințitul Episcop Datev a transmis Părintelui Patriarh Daniil mesajul de felicitare din partea Sanctității Sale Karekin al II-lea, Patriarh Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor cu ocazia alegerii și intronizării acestuia în Scaunul Patriarhal al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Totodată Preasfinția Sa a transmis și felicitările din partea Eparhiei Armene din Bulgaria, a clerului, consilierilor și credincioșilor armeni din această țară.

În cadrul discuțiilor avute Preasfinția Sa a prezentat istoricul comunității armene din Bulgaria, situația dramatică a refugiaților din Arțakh, provocările actuale ale bisericilor, precum și marele eveniment din 28-29 septembrie sfințirea Sfântului Mare Mir și resfințirea Catedralei Sfântului Ecimiadzin.

Preafericitul Părinte Patriarh a evocat bunele relații cu Biserica Apostolică Armeană, asigurând că aceste legături vor continua spre bunul folos al celor două biserici, evidențiind și buna înfrățire dintre armeni și bulgari. De asemeni a fost delegat Înaltpreasfințitul Ciprian, Mitropolit de Stara Zagora, să reprezinte Patriarhia Bulgară la evenimentele de la Ecimiadzin.

La finalul întrevederii Preasfinția Sa i-a dăruit Părintelui Patriarh un tablou relief, ce reprezintă Mănăstirea ,,Gandzasar” din Arțakh. La întâlnire a participat în calitate de însoțitor dl. Rupen Krikorian, fost parlamentar și epitrop al consiliului eparhial.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *